Remonttirintamalta jotain uutta!

Jeppis jepulis! Isäntä on saanut nyt uuden vaihteen päälle ja paahtaa laikka punaisena keittiössä. Nyt on kaapit seinillä, laipio paneloitu, seinät maalattu, työtasot laitettu paikalleen ja huipparin sekä liesituulettimen putket yläpohjassa eristettyinä. Nyt on meneillään välitilan ja yhden kokonaisen seinän laatoitus.

Siitä onkin vähän aikaa, kun olen viimeksi laatoittanut, enkä kyllä silloinkaan mitään ihmeellisiä koukeroita tehnyt. Nyt oli vuorossa tiililadonnalla tehtävä laatoitus 10x30cm laatalla. Aloittelevan laatoittajan kannalta haastellisinta oli saada laattajako kohdilleen. Nimittäin keittiön yksi seinä laatoitetaan kokonaan, tai oikeastaan pelkät näkyvät seinän osat, mutta ymmärrätte varmasti mitä tarkoitan. Seinällä on oviaukko, jonka yli piti päästä oikealla jaolla, ettei sauma lähde ”juoksemaan” ainakaan hirveästi. Älyttömästi kun ei tuota kokemusta ole, niin piti hiukan pohtia millä sen jaon saa menemään kohdilleen oven toiselle puolelle siirryttäessä, koska ensinhän pitää laatoittaa oven toinen puoli alhaalta ylös päin ja sen jälkeen toinen puoli alhaalta ylös, jolloin on vaarana että oven yläpuolella ei laattajako täsmää. Eihän siinä muuta vaihtoehtoa olekaan kun mittanauha tai sitten lauta, mihin on tehty laattajako valmiiksi ja näillä sitten merkit seinään. Olen kyllä nähnyt miten ammattilaisetkin ovat tehneet siten, että oven yläpuolelle tulee yksi kapeampi laatta, jolloin ei tarvitse sitä jakoa niin hirveästi miettiä.

Toinen ihmetyksen aihe oli laattaliiman toimivuus. Ohjeen mukaan sekoittelin massat ja rupesin töihin. Heti tunnin jälkeen massan pinta nahoittui ja työskentelystä ei enää tullut mitään. Ohjeessa luvattiin työskentelyajaksi 3 tuntia veden lisäyksestä. No 2 satsia tein ohjeen mukaan ja molemmilla kerroilla tunnin jälkeen jäljellä olevat laastit meni tärviölle. Kolmannella kerralla lisäsin veden määrää ja aine toimi hiukan paremmin ja pidempään, mutta 3 tunnin työskentelyajasta ei ollut puhettakaan. Tänään oli pakko soittaa valmistajalle ja kysyä, että onko ohje oikein, kun ei aine toimi. Tekninen neuvonta sanoi, että voi olla, että on päässyt liikaa sementtiä säkkiin joka voisi aiheuttaa ko. reaktion. Neuvoivat vielä sekoittamaan jauheen niin kylmään veteen kun mahdollista. No illalla rupesin tekemään laastia ja valutin hanasta kylmää vettä (arvio 8-10 asteista) hiukan enemmän kuin ohjeessa sanottiin jauheen sekaan. Yllätyksekseni huomasin, että kikkailu toimi, nyt pystyin käyttämään ainetta yli 2 tuntia ja pidempäänkin olisi mennyt, mikäli olisin tehnyt isomman satsin. Eipähän itselleni ole tullut mieleenkään, että veden lämpötilalla on noin suuri merkitys. Enhän minä nyt lämmintä tai kuumaa vettä sinne ekoilla kerroillakaan laittanut, mutta enpä sitten vissiin tarpeeksi kylmääkään.

Joka tapauksessa sähkäri tulee perjantaina kytkemään kikottimet sähköihin ja saadaan vihdoin valmistaa ruokaa kotona, eikä tarvii vaimon tehdä pöperöitä anopilla. Loppuun vielä pieni maistiainen tulevasta. Enemmän kuvia kunhan pääsen toiselle koneelle ja saadaan loputkin asiat tehtyä keittiössä.

JA KUVA SISÄLTÄÄ TAAS TUOTESIJOITTELUA 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: