Pieni pintaremontti on alkanut!

No niin, nyt se on vihdoin alkanut. Eilen aloitettiin poikien tulevan huoneen tapettien poisto. Ensin piti repiä tapetin pinnassa oleva muovinen kerros pois, jotta tapetinpoistoaine pääsee vaikuttamaan liisteriin. Tänään Riikka sitten on repinyt melkein koko huoneen puhtaaksi. Ennen tapetin poistoa irroitin kokolattiamaton ja heitin sen ikkunasta pihalle. Siitä jäi aikamoinen siivo, kun siinä maton pohjassa oleva solumuovikerros oli hapertunut ja se jäi sellaisena pölynä lattialle. Ensi viikonloppuna olisi sitten tarkoitus tapetoida tuo poikien huone uudelleen ja ehkä jopa maalata, jos kerkeää, on nimittäin lauantaina mentävä töihin.

Keskiviikkona urakoitsija aloitti kaivamaan salaojia auki. Tällä hetkellä anturat on näkyvissä puolen talon osalta. Yllätyksenä tuli bitumikerros sokkelissa. Siitä pitäisi saada 30% pois jotta isodrän toimisi kunnolla ja voin kertoa, että on aikamoinen homma irroittaa sitä. Hiekkapuhallus vehkeillä se voisi onnistua helpoiten, no se on urakoitsijan ongelma. Itse poistin bitumia tänään anturan päältä, jossa sitä oli paikoitellen muutamia senttejä. Aluksi yritin poistaa bitumia koneteräsharjalla, mutta aika nopeasti huomasin, että anturan päällä oli kerros muurauslaastia ja sen päälle oli valunut sitä bitumia. Toiminta suunnitelma oli tämän jälkeen seuraava: laikalla ura ylhäältä kivijalan juureen anturaan päin ja toinen ura anturan pinnassa vaakatasoon, jonka jälkeen rivitaltalla ja moskalla pala pois. Oli aika nopeeta!

Tänään hain myös Busterin kotiin anopin luota häiritsemästä. Vene mahtui aika näppärästi autotalliin, jossa sitä pitäisi puunata talven pimeinä iltoina. Illalla polteltiin takassa ensimmäiset tulet ja paisteltiin Rasmuksen kanssa makkarat ja Veeti paistoi kananugetteja, jälkkäriksi oli vaahtokarkkeja(ei ollu mun juttu). Poikien huoneen jälkeen Riikka saa jatkaa maalamista juuri takkahuoneesta, jotta isäntä pääsee viettämään rankan remontin keskellä rentouttavia hetkiä takkatulen loimussa 🙂

Ensi viikonloppuna pitäisi sitten hakata kaadetuista omenapuista jääneet halot pienemmiksi. Pääsin nimittäin leikkimään tosimiestä ja kaadoin kolme omenapuuta salaojakaivuun tieltä pois.

Ja seuraavaksi kuvia joita on toivottu, sisällä tapahtuvista asioista kuvia myöhemmin.

Etupiha
Takapiha
Salaista ojaa

Viimeinen kuva kertoo tuosta anturan putsausoperaatiosta. Antura piti saada puhtaaksi bitumista, jotta siihen saadaan kallistusvalu tarttumaan kunnolla kiinni.

Toivottavasti ensi kerralla on jotain valmista näytettävää!

Mainokset

Yksi vastaus to “Pieni pintaremontti on alkanut!”

  1. Terhi ja Timo Says:

    Olipa kiva kun laitoitte näkyville myös talonne ulkoasun! Mukavan mallinen, etupihalta ei arvaisi että on niin suuri. Muistaen edellisen kotinne tiedämme, että kohta talo on sisältä ja ulkoa kodikas ja kaunis! Tsemppiä ja kestokykyä siihen asti! T. Terhi ja Timo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: